MIJN HOBBY WERD MIJN PASSIE

Een echte Brabander, een echte Bourgondiër, een echte liefhebber van lekker eten en drinken. Genieten van alle goeds wat het leven te bieden heeft en te delen met ieder die me lief is.

Onder dit motto ben ik begonnen om zelf bier te brouwen. In het begin nog als hobby maar al gauw sloeg het brouwvirus toe. Mijn diverse brouwsels werden enorm gewaardeerd door vrienden en bekenden, en al snel bleken de ketels te klein en de garage was niet groot genoeg meer.

 

Dan maar op zoek naar een paar grotere brouwketels. Door eerst samen met Sjef van Brouwerij De 3-Horne 750 liter van onze Blonde en Dubbel te brouwen, te vergisten, te bottelen en te etiketteren kreeg ik het brouwproces wat beter in de vingers. Na een maand of negen ben dan ook overgestapt naar Stadsbrouwerij Weert om daar zelf brouwsels van 1000 liter te maken. Het gehele proces geheel zelf doen (met behulp van vrienden), was altijd mijn streven. Van recepten uitproberen, brouwen, vergisten, bottelen tot het etiketteren. De hoeveelheden werden groter en de bieren werden kwalitatief beter en ook lekkerder.

Inmiddels brouwen we de Blond, Dubbel en Tripel in hoeveelheden van 20 en 40 hectoliter in de Brouwerij in Cothen. Onze garantie voor kwaliteit en constante smaak staat hierbij centraal. Onze bieren; Lente, Zomer, Bok en nog een paar meer mag ik als gastbrouwer in Aarle-Rixtel, bij Brouwerij Laarbroek maken.

Het brouwen naar eigen idee en recept, en dit kunnen delen met iedereen, dat is mijn passie!

 

Jan Koolen

Brouwmeester Eeuwig Zonde

Bier waar u blij van wordt

Bent u als bedrijf, familie, vriendenclub, vereniging of als bierliefhebber opzoek naar een passend relatiegeschenk, jubileumbier, kerstpakket of ander cadeau. Dat willen wij graag voor u invullen.

Wilt u als café, proeflokaal, kantine of restaurant een eigen gepersonaliseerd bier laten brouwen.

Wij kunnen dat voor u verzorgen. In hoeveelheden die u zelf kunt invullen. Alles op maat. In fles 33cl, 75cl en fust 20 liter.

 

Wij ontwikkelen graag samen met u een geschikt product waar u mee voor de dag kan komen. Wilt u een eigen ontwikkeld bier, een bier uit ons assortiment, bier met uw eigen etiket, dit alles is mogelijk. Een compleet product voor een eerlijke prijs. We gaan met u in gesprek om uw wensen en mogelijkheden te bespreken. We kijken naar uw budget en geven u een mooi voorstel.

Eeuwig Zonde

eeu·wig (bijvoeglijk naamwoord)

1zonder begin of einde; altijddurend: het eeuwige leven

2(tot vervelens toe) voortdurend; onophoudelijk

eeu·wig (bijwoord)

1heel erg; zeer: dat zou eeuwig zonde zijn; erg jammer zon·de (de; v(m); meervoud: zondes, zonden)

 

zon·de

1iedere vrijwillige overtreding van goddelijke of morele wetten: (voor) zijn zonden boeten;het is (eeuwig) zonde (erg) jammer

Brouwerij Eeuwig Zonde
Slievenstraat 46
5711 PL, SOMEREN
06 20031349

Made by Karin Koolen              2019